標題: 【何文田球局】: 2月9日(星期一) 9-11pm何文田體育館 [打印本頁]

作者: piccolo    時間: 2009-2-3 00:27     標題: 【何文田球局】: 2月9日(星期一) 9-11pm何文田體育館

日期 : 二月九日 星期一
時間 : 9-11pm
地點 : 何文田體育館
形式 : 小團體 ( 2人一組), 單雙單, 打哂三場, 每勝一場有一分. (下集大結局)
收費 : 每人20元
檯數 : Table 4, 7, 8, 9  9-11pm
獎勵 : 冠軍 ( 全新CJ8000 紅黑各一) 亞軍 ( 球局免費)  祝各位牛年好運, 場勝長有
參加者 :
1. Myron + Alvin      ( 3 戰 3 勝 )
2. Bartender + Bing ( 繼續努力)
3. 球痴 + 嘉靜 ( 4 戰全勝, 冠軍大熱, 但要過埋 M + A 先 , 下星期重頭戲)
5. Uncle Chung + partner ( 4 戰 3 勝, 有力爭霸)
6. Uncle Choi + Sing ( 出閘脫腳, 完全冇態)

歡迎其他參加者參與, 但只以普通球局為主, 五局三, 不設皇制.
1. 火人
2.
3.
4.

作者: james007    時間: 2009-2-3 00:39

uncle Chung + oil ar.
作者: jack    時間: 2009-2-3 00:57

Myron also + oil
作者: piccolo    時間: 2009-2-3 01:09

引用:
原帖由 james007 於 2009-2-3 00:39 發表
uncle Chung + oil ar.
Uncle chung 輸左最拿手既雙打比球嘉組, 慘負1:2.
作者: piccolo    時間: 2009-2-3 01:13

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-3 00:57 發表
Myron also + oil
兩位小朋友愈戰愈勇, 有力一戰. Alvin仔一落埸即刻勇挫乙組成, 表現驚人. Myron仔三埸單打全勝, 長膠技術又進一步, 有攻有守. 下星期對球痴組會幾好睇架
作者: kwokwy    時間: 2009-2-3 09:03

噚晚有事去唔到,你講得咁精彩,下星期一定要去睇
作者: bartender    時間: 2009-2-3 09:33

續  join, 唔該
作者: piccolo    時間: 2009-2-3 09:42

引用:
原帖由 bartender 於 2009-2-3 09:33 發表
續  join, 唔該
預哂你地la.
等你地打完上訴
作者: piccolo    時間: 2009-2-3 09:44

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-3 09:03 發表
噚晚有事去唔到,你講得咁精彩,下星期一定要去睇
今次唔好劑睇la. 搵多個拍檔黎挑機呀
先進O唔OK?
作者: kwokwy    時間: 2009-2-3 09:49

8號星期日仲要打先進覆賽
9號星期一上到嚟都係俾人魚肉啦
作者: piccolo    時間: 2009-2-3 09:51

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-3 09:49 發表
8號星期日仲要打先進覆賽
9號星期一上到嚟都係俾人魚肉啦
恭喜哂, 祝你再下一城, 十五日剎入決賽.
作者: kwokwy    時間: 2009-2-3 10:25

唔知得唔得!星期日第一場對工廠gun哥,計往績互有輸贏,55波
作者: piccolo    時間: 2009-2-3 10:32

OH! Gun Gor. 圢幾點?
作者: kwokwy    時間: 2009-2-3 10:39

打11:30呀。輸贏都無所為啦,自己友,又55波,最緊要打得好好睇睇。
作者: jack    時間: 2009-2-3 11:46

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-3 10:39 發表
打11:30呀。輸贏都無所為啦,自己友,又55波,最緊要打得好好睇睇。liness" />
之後果場幾點呀? 我有 FRIEND 會打雙打, 不過佢打 6 點幾, 可能會過去睇
作者: jack    時間: 2009-2-3 11:53

引用:
原帖由 Myron 於 2009-2-3 01:13 發表

兩位小朋友愈戰愈勇, 有力一戰. Alvin仔一落埸即刻勇挫乙組成, 表現驚人. Myron仔三埸單打全勝, 長膠技術又進一步, 有攻有守. 下星期對球痴組會幾好睇架
咁下星期都黎睇睇先~~不過我成日都見 Alvin 星期日係何文田練波
作者: piccolo    時間: 2009-2-3 11:58

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-3 11:53 發表

咁下星期都黎睇睇先~~不過我成日都見 Alvin 星期日係何文田練波
好似係精英隊集訓
作者: jack    時間: 2009-2-3 12:20

係呀, 精英隊~~~ 所以我應該唔夠 Alvin 打, 過兩個月先搵佢打返場先
果度有個最細既小妹妹 (我諗大約十歲度) 打得幾好, 幾好睇

我同 D 朋友都習慣果個時間 BOOK 場係何文田打波
作者: piccolo    時間: 2009-2-3 12:37

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-3 12:20 發表
係呀, 精英隊~~~ 所以我應該唔夠 Alvin 打, 過兩個月先搵佢打返場先
果度有個最細既小妹妹 (我諗大約十歲度) 打得幾好, 幾好睇

我同 D 朋友都習慣果個時間 BOOK 場係何文田打波
幾點?
作者: jack    時間: 2009-2-3 15:06

我地打 11:00-13:00, 精英隊佢地好似打 12:00 onward
作者: piccolo    時間: 2009-2-5 09:59

updated.
作者: bing    時間: 2009-2-5 12:29

引用:
原帖由 bartender 於 3/2/2009 09:33 發表
續  join, 唔該
BT, 一於打到底
作者: piccolo    時間: 2009-2-5 12:47

引用:
原帖由 bing 於 2009-2-5 12:29 發表

BT, 一於打到底
for B+B only. 俾你地一個上訴機會, 如果今次鸁左冠軍隊, 獎你地一雙藍妹, 睇下妹妹的威力係咪咁勁
作者: bartender    時間: 2009-2-5 17:54

引用:
原帖由 Piccolo 於 2009-2-5 12:47 發表

for B+B only. 俾你地一個上訴機會, 如果今次鸁左冠軍隊, 獎你地一雙藍妹, 睇下妹妹的威力係咪咁勁
假設球痴 + 嘉靜 win 左, 如果上訴, 以上次賽績計,單打大分1:1, 雙打亦僅輸2:1(不過有局輸11:0 )今次有妹妹的打氣, 如果可以貼堆藍妹and 百威的靚靚poster 場內,威力一定勁d
作者: Terence    時間: 2009-2-5 21:56

引用:
原帖由 bartender 於 2009-2-5 17:54 發表

假設球痴 + 嘉靜 win 左, 如果上訴, 以上次賽績計,單打大分1:1, 雙打亦僅輸2:1(不過有局輸11:0 )今次有妹妹的打氣, 如果可以貼堆藍妹and 百威的靚靚poster 場內,威力一定勁d
好似上次咁, 放罐妹妹係桌面
作者: bartender    時間: 2009-2-7 19:47

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-5 21:56 發表

好似上次咁, 放罐妹妹係桌面
不如今次咁, 放件妹妹係桌面, ......重好
作者: jack    時間: 2009-2-8 21:23

我又黎探下你地及觀戰, 不過唔打波
作者: Terence    時間: 2009-2-8 21:24

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-8 21:23 發表
我又黎探下你地及觀戰, 不過唔打波
好耐冇見, 早D黎吹下水ar.
作者: jack    時間: 2009-2-8 21:33

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-8 21:24 發表

好耐冇見, 早D黎吹下水ar.
應該準時到, 七點幾係屋企食埋飯就過黎
作者: oper8648    時間: 2009-2-8 23:26

Dear Terence,

I can't join the game at HMT tomorrow night.
作者: Terence    時間: 2009-2-9 00:07

引用:
原帖由 oper8648 於 2009-2-8 23:26 發表
Dear Terence,

I can't join the game at HMT tomorrow night.
OK. What's a pity!
作者: kwokwy    時間: 2009-2-9 10:39

咁多人去觀戰,我又食完飯去睇。希望啲獎品派唔哂,到時連觀戰嘅都有獎。
作者: Terence    時間: 2009-2-9 12:16

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-9 10:39 發表
咁多人去觀戰,我又食完飯去睇。希望啲獎品派唔哂,到時連觀戰嘅都有獎。
俾次優惠你, 如果bartender/bing組挑機唔成功, 你可以夾band上去挑一次, 獎品都係妹妹一雙
作者: Terence    時間: 2009-2-9 12:21

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-9 10:39 發表
今晚係咪黎先, 係就帶埋2樽好野比你
作者: kwokwy    時間: 2009-2-9 12:42

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-9 12:21 發表

食完飯洗埋碗先行,我諗最遲9:30可以到啦。啲好嘢幾多錢,等我帶定錢。
作者: Terence    時間: 2009-2-9 12:44

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-9 12:42 發表

食完飯洗埋碗先行,我諗最遲9:30可以到啦。啲好嘢幾多錢,等我帶定錢。
HK90 x2= 180
作者: bartender    時間: 2009-2-9 14:14

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-9 12:21 發表

2樽紅酒?

有 d $90支已經好OK了
作者: 球痴    時間: 2009-2-9 14:18

我朋友火人今晚又話嚟。
作者: memorlok    時間: 2009-2-9 16:48

剛剛先知今晚有事, 過唔到黎, 真唔巧意思
作者: Terence    時間: 2009-2-9 18:10

引用:
原帖由 球痴 於 2009-2-9 14:18 發表
我朋友火人今晚又話嚟。
歡迎
作者: Terence    時間: 2009-2-9 18:12

引用:
原帖由 memorlok 於 2009-2-9 16:48 發表
剛剛先知今晚有事, 過唔到黎, 真唔巧意思
冇問題ar. 下次再玩過
作者: jack    時間: 2009-2-9 18:27

你地好似有四張台, 得九個人打, 仲要打埋雙打, 好多波打~~可惜我打唔到
作者: Terence    時間: 2009-2-9 18:31

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-9 18:27 發表
你地好似有四張台, 得九個人打, 仲要打埋雙打, 好多波打~~可惜我打唔到
做乜打唔到呢?
今日james007應該係度既, 12人/4tables
作者: jack    時間: 2009-2-9 18:41

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-9 18:31 發表

做乜打唔到呢?
今日james007應該係度既, 12人/4tables
手未好, 打一日, 要抖幾日 ~~ 等我又觀摩下準甲組 james 打波, 偷下師先
作者: Terence    時間: 2009-2-9 18:52

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-9 18:41 發表

手未好, 打一日, 要抖幾日 ~~ 等我又觀摩下準甲組 james 打波, 偷下師先
如果郭大俠又打, 你先發覺佢的降龍十八掌巳經大成
話說上星期六郭大俠去實記挑機, 同個70人仔教綀打到難分難解, 局局deuce, 睇到我地 , 拍爛手掌...
兩次練波已經咁犀利, 練多幾次, 出年絕對有力爆夾, 各位鴨早要小心
作者: jack    時間: 2009-2-9 18:59

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-9 18:52 發表

如果郭大俠又打, 你先發覺佢的降龍十八掌巳經大成
話說上星期六郭大俠去實記挑機, 同個70人仔教綀打到難分難解, 局局deuce, 睇到我地 , 拍爛手掌...
兩次練波已經咁犀利, 練多幾次, 出年 ...
降龍十八掌 <--- 郭大俠獨門武功
實利和, 邊個教練呀? 出年佢咪又準甲組囉
作者: Terence    時間: 2009-2-10 00:22

今晚球局完滿結束, 首先由myron/alvin 先對兩位uncles chung/fong, 難分難解, alvin仔對住長膠uncle冇哂辨法, 力戰下以0:2先負, 其後myron仔再遇鍾uncle, 長膠打長膠, 追番一局, 以1:1進入雙打階段, 兩位小朋友左拉右拉, 差D拉到冇氣下以2:1險勝. 以4戰4勝挑戰大熱球痴/嘉靜組, 先由myron仔力拼球痴, 先以4:0領先, 球痴回一回氣, 立刻追平, 雙方首局拉拉割割, 最後球痴以11:9先取一局, myron仔第二局打出氣勢, 扳成平手, 進入最後決戰, 雙方都打出非常精彩拉割戰, 你拉我一扳, 我反拉, 你又反拉.... 間中又用長膠回一板, ....最後球痴技勝兩籌, 以2:1取得一分, 之後由alvin仔對住嘉靜, 嘉靜手長反倒板, 快如輪轉, alvin仔始終唔多適應長膠, 以0:2見負, 最後兩位小朋友以熟練雙打技巧, 2:1取回一分, 都算有所交待.

是晚冠軍 : 球痴 + 嘉靜
        亞軍 : Alvin + Myron
        季軍 : Uncle Chung + Uncle Fong
作者: Terence    時間: 2009-2-10 00:27

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-9 18:59 發表

降龍十八掌  
是晚郭大俠夾bing哥, 以百歲高齡挑戰是晚盟主, 在一雙喜力妹下, 郭bing組力挑球嘉組, 以2:1屈機成功, 郭大俠可以啤酒送鮑魚做宵夜 , bing哥表現勇猛非常, 勁
作者: Ricky~Moon    時間: 2009-2-10 00:28

恭喜 myron 同 alvin 越來越勁
作者: jack    時間: 2009-2-10 00:40

引用:
原帖由 Augustmoon 於 2009-2-10 00:28 發表
Myron 仔好勁, 依家佢板拉波好穩, 起親手實到枱
作者: Terence    時間: 2009-2-10 01:06

引用:
原帖由 Augustmoon 於 2009-2-10 00:28 發表
下次要同alvin操下點打的怪膠. 三月份比賽快到了, 希望操起佢地狀態

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com./) Powered by Discuz! 6.0.0