標題: 女朋友一號作品集 [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2009-12-10 12:11     標題: 女朋友一號作品集

首次試影
20mm f1.7
壁球室

作者: 太陽之子    時間: 2009-12-10 12:14

球員的身影好有動感
作者: tommy    時間: 2009-12-10 12:21

如果可以提高快門速度,將移動中小球清楚顯示便更加好。
作者: raymondsir    時間: 2009-12-10 14:04

very good ar...
作者: feideepking    時間: 2009-12-10 14:17

嘩, 好似廣告照片咁pro!
作者: 野田妹    時間: 2009-12-10 16:02

好清, 好colorful 喎!
作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2009-12-10 20:45

引用:
原帖由 tommy 於 2009-12-10 12:21 發表
如果可以提高快門速度,將移動中小球清楚顯示便更加好。
小弟愚見, 快門快左, 小球清晰左, 但係亦失去左人既動感
如果捕捉時間可以令球更接近球拍, 光圈收細一格, 令到牆壁無咁爆光, 咁就perfect了
1.7大光圈真係好正, 膚色好自然, Chanson果紅黃綠三色好sharp, 女朋友一號果然有d料到
作者: Ricky~Moon    時間: 2009-12-11 00:36

好靚 ! 貓兄果然係高手 !
作者: bond    時間: 2010-3-1 21:15

張相好sharp喎, 我都有部GF1, 不過我多數用較舊款的G1, 純以攝影來說, 其實G1 的握手感比GF1 更佳, 加上有高清EVF 及可轉式LCD, 我配手動鏡頭的, 但技術很差...有機會除了研究下長膠外, 跟你請教下攝影
作者: 風吹雪    時間: 2010-3-1 22:00

我同佢打過啦在博一,我認得佢,佢好勁,我讓3分比佢輸左 ,唔讓一定羸,不過佢好似10歲,10歲咁已經係超勁!
作者: HCLAI    時間: 2010-3-1 22:01     標題: 回復 1# 的帖子

ciear
作者: 乒乓人    時間: 2010-3-4 13:40

引用:
原帖由 bond 於 2010-3-1 21:15 發表
張相好sharp喎, 我都有部GF1, 不過我多數用較舊款的G1, 純以攝影來說, 其實G1 的握手感比GF1 更佳, 加上有高清EVF 及可轉式LCD, 我配手動鏡頭的, 但技術很差...有機會除了研究下長膠外, 跟你請教下攝影
我都有 GARY 1.  都係因為有EVF.
反而女友1要外加..感覺差一丁點.
兩部在功能上都一樣.
都超正, 相SHARP 又 方便.
作者: bond    時間: 2010-3-5 23:16

引用:
原帖由 乒乓人 於 2010-3-4 13:40 發表

我都有 GARY 1.  都係因為有EVF.
反而女友1要外加..感覺差一丁點.
兩部在功能上都一樣.
都超正, 相SHARP 又 方便.
女友一的外加EVF 都幾貴下, 要$1,800左右, 因為我配手動鏡頭的, 用Gary 1 會比較方便,

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com./) Powered by Discuz! 6.0.0