標題: 丙團消息 ~ 香港乒乓論壇 [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2010-10-17 19:18     標題: 丙團消息 ~ 香港乒乓論壇

今日 "香港乒乓論壇" 出戰丙團. 點知 貓貓 塊板遺留在工廠某個角落.
昨天唯有立即去買膠買板, 果然出師不利, 一開波便輸 2:3, 好彩 pun and jack 頂住,
最后以 3:1 險勝, 慧星

次場, 我們派出主力球手, "吉田本上, 本上再次使出千里放高球, 終於以 3:0 放死了對手, 而 pun and jackho 不負眾望也輕鬆win 出.

到最后一場, 我們要面對積分不算高, 但實力非常高的 "無敵青屯乒室", 我們的排陣已比"名領隊乒粒仔" 估中晒. 首場 jack ho 苦戰, , 終以 3:1 險win, 次場由 pun 負責, 我們先落后 1:2, pun 后追回一場, 但到round#5, 一開波便輸 0:4....及后又輸 8:4....pun 一分一分追, 最終以2分險win對手, 對手的加轉好利害, 石sir 果然是名師出高徒. 最后, 貓又險win發揮未如理想的日直天龍.

最后經過辛苦的戰鬥, 終於出線了.  多謝 吉田, pun and jackho.

下一場我們要面對強大的 屈机沖爆小王子, 及爆力王 erice....未打已經腳仔陣.
作者: ycfu    時間: 2010-10-17 19:34

弓起!
作者: 小閒    時間: 2010-10-17 19:52

弓起論壇隊!
作者: melody    時間: 2010-10-17 20:15

恭喜論壇隊
作者: brian1115    時間: 2010-10-17 20:16

吉田本上..HAHA
作者: (=^x^=)    時間: 2010-10-17 20:18

今日全靠 "吉田本上"
但同時要告訴吉田一件事,
打乒乓球沒有必win, 或必輸. 今日你看到應該明白.
所以每一場波, 面對每一個對手, 必須儘力打好每一分波
還有任何時候, 只要你在球場上, 便不能放鬆, 每一分也很重要的
作者: 歐少    時間: 2010-10-17 20:25

還有時間跟EE 學返.幾下散手,,應付復賽
作者: bongdotcom    時間: 2010-10-17 23:02

屈机沖爆小王子, 及爆力王 erice 真係好勁∼∼∼∼ 全部 3:0 ∼∼∼ 小王子仍然係好似打EE咁爆∼∼∼ 輸都要讚你好波!!!!
作者: bongdotcom    時間: 2010-10-17 23:05

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-10-17 20:18 發表
今日全靠 "吉田本上"
但同時要告訴吉田一件事,
打乒乓球沒有必win, 或必輸. 今日你看到應該明白.
所以每一場波, 面對每一個對手, 必須儘力打好每一分波
還有任何時候, 只要你在球場上, 便不能放鬆, 每一分也很 ...
吉田場BALL好好睇∼∼∼∼ 你在最後0個場仲有太陽照住論壇~~~立刻黑暗變光明~~~  
作者: (=^x^=)    時間: 2010-10-17 23:10

你而家知道論x有多黑暗呢。
btw, 歐少努力發多d post, 好快可以好似bong 咁有1000分
作者: wlwlwl    時間: 2010-10-17 23:15

弓起 congrats
作者: 乒粒仔    時間: 2010-10-17 23:34

你隻衰貓又玩我呀~
作者: HCLAI    時間: 2010-10-17 23:36

香港乒乓論壇add oil
作者: 快弧    時間: 2010-10-17 23:47

弓起弓起論壇隊
作者: Timshek    時間: 2010-10-18 00:29

果然係薑越老越辣!!!利害!!!
我班仔下次一定會再薑d!!!!
作者: borkee    時間: 2010-10-18 00:50

恭喜哂!
作者: HK-KC    時間: 2010-10-18 01:04

恭喜阿pond,阿jack,阿貓屈機出線。
出線後;要多多對兄弟手下留情啊
作者: 阿舜    時間: 2010-10-18 01:05

恭喜晒
下場對住沖爆波三寶, 記得叫隊友加油打氣時叫"BAN IP BAN IP BAN IP", 咁就輪到對面腳仔軟啦
作者: HK-KC    時間: 2010-10-18 01:17

引用:
原帖由 阿舜 於 2010-10-18 01:05 發表
恭喜晒
下場對住沖爆波三寶, 記得叫隊友加油打氣時叫"BAN IP BAN IP BAN IP", 咁就輪到對面腳仔軟啦
5使啦,對住邪氣孖寶+屈機pond,再加上大家兄弟gum熟路波.

拗底一定係我地啦,所以貓大人記得手下留情呀
作者: bongdotcom    時間: 2010-10-18 01:53

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-10-17 23:10 發表
你而家知道論x有多黑暗呢。
btw, 歐少努力發多d post, 好快可以好似bong 咁有1000分
成日掛住去廣州,所以唔夠我勤力~~~
作者: 歐少    時間: 2010-10-18 09:22

我去廣州原本想食飯+伊面。點知道變
作者: 歐少    時間: 2010-10-18 09:22

食檸檬!
作者: Tungfai    時間: 2010-10-18 09:46

恭喜恭喜
作者: 00夢00    時間: 2010-10-18 10:22

恭喜!
作者: bongdotcom    時間: 2010-10-18 10:54

你山長水遠走去食∼∼∼ 精神同勇氣都可加啦!!!!
作者: 歐少    時間: 2010-10-18 11:23     標題: 回復 25# 的帖子

我系順便去食,點知道系梗
作者: 歐少    時間: 2010-10-18 11:24

骨頭!!
作者: bongdotcom    時間: 2010-10-18 12:11

等我又試下去廣州先~~~ 我好想體會一下食檸檬嘅感覺~~~
作者: 歐少    時間: 2010-10-19 00:23     標題: 回復 28# 的帖子

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com./) Powered by Discuz! 6.0.0