標題: 關於紅双喜的問題 [打印本頁]

作者: abrian159    時間: 2011-1-25 03:27     標題: 關於紅双喜的問題

作者: Happy仔    時間: 2011-1-25 08:29

引用:
原帖由 abrian159 於 2011-1-25 03:27 發表
請問一下紅双喜6星和5星有甚麼分別?(直拍)
可以講講整過6星和5星系列所用的套膠和有甚麼分別嗎..
謝謝各位!!
我參加過許多球局,但很少人打套裝板.
作者: feideepking    時間: 2011-1-25 09:56

如果百貨公司答法: 五星板同六星板, 六星靚d囉!  (得閒去睇吓係咪咁答)
作者: biside    時間: 2011-1-25 11:11

都是賣給那些不懂裝懂
又願意花錢買玩具的人

願意多花點的推薦6星
為什麼?
六星靚d囉!
作者: biside    時間: 2011-1-25 11:15

那麼5星不好嗎?
一樣頂級
只是經濟點
有錢買6星
出去玩
多顆星好很多
作者: biside    時間: 2011-1-25 11:19

有專業的人用嗎?

專業的不懂器材
他們不知這個好
知道的時候
全世界也會用
到時便不是這般便宜了
作者: feideepking    時間: 2011-1-25 11:43

引用:
原帖由 biside 於 2011-1-25 07:45 發表
那麼5星不好嗎?
一樣頂級
只是經濟點
有錢買6星
出去玩
多顆星好很多
有人咁問, 售貨員有機會咁答!

------

有次到有兼賣乒乓用品的羽毛球用品專門店買乒乓波, GXMA筒波比較平, 個事頭婆想賣出貴d果筒, 話: GXMA果d俾細路仔玩的... ...
作者: alanchan    時間: 2011-1-25 12:47

紅雙喜攻佔各大文具鋪的手法囉...........比1至6星你, 之後分唔同價錢同包裝, 唔識的人緊係以為6星最勁, 最貴, 就去買.

其實.........我自己雖然未打過, 不過....感覺上1星到6星都無分別......只係商業手法..........

而且紅雙喜又唔係第一次搞呢d敢的野.

下文給你參考一下:
http://www.hkttf.com/viewthread.php?tid=32229&extra=page%3D2

我很久以前都用祖國乒乓球的野, 現在....唉

作者: Happy仔    時間: 2011-1-25 13:58

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-1-25 12:47 發表
紅雙喜攻佔各大文具鋪的手法囉...........比1至6星你, 之後分唔同價錢同包裝, 唔識的人緊係以為6星最勁, 最貴, 就去買.

其實.........我自己雖然未打過, 不過....感覺上1星到6星都無分別......只係商業手法...... ...
咁又唔係無分別,我打過2星板同6星板(問朋友借用),發現板的彈力6星好D,膠6星絕d(狂飆3),2星好難拉波.
之後有比較6星板同自已器材,同樣是狂飆3,膠就差不多,但係如果膠需要換時,6星板不能換膠,因為黏得很實,
在比較板質量方面,自己的板比較有彈力,因為是碳板.

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com./) Powered by Discuz! 6.0.0