標題: 論壇分數重要嗎? [打印本頁]

作者: Happy仔    時間: 2012-7-12 00:43     標題: 論壇分數重要嗎?

近日看到很多Post為了加分,減分而發,
分數真的重要嗎?
如果是我,乒總的分真的很重要啊!!!
作者: (=^x^=)    時間: 2012-7-12 00:46

見人見智
作者: pearpang    時間: 2012-7-12 00:46

麻麻啦,得閒吹水都唔在意D分啦
作者: rxzzzvga    時間: 2012-7-12 00:57

唔係要賣野既,多分小分係度分別不大,呢度無好似其他論壇又要權限,又多金錢又咁又咁,底讚

不過係我個人嚟講,既然係呢度都年幾(以前多數唔回)都做番D野,回多咗帖,點都要有番D分,似番個會員
如果個個都好似我以前咁,咪越來越小野睇,
作者: crazyvin    時間: 2012-7-12 01:06

完全不重要
作者: y539069849    時間: 2012-7-12 01:29

睇我幾時注這討論區的號和我的分數就知我唔重視啦
作者: kennethkam    時間: 2012-7-12 01:29

至少都會想夠分賣嘢既 有時都幾唔方便
作者: 太陽之子    時間: 2012-7-12 02:12

都重要架,貓仔都好緊張啲分,就好似緊張場波贏定輸一樣
作者: 8899    時間: 2012-7-12 03:28

乒總的分真的很重要啊
作者: logtincom    時間: 2012-7-12 08:05

緊係重要 辛辛苦苦呃左幾年post呃番黎架
作者: laukwok    時間: 2012-7-12 08:15

重要,有时分数可代表其生活沉闷指数
作者: y0y0_pang    時間: 2012-7-12 08:41

我都覺乒總分數重要好多
論壇分數重要在黎買野姐
但你係唔係真係咁多野賣呢??需要咁多分數呢??
作者: kei    時間: 2012-7-12 08:58

其實分數只係forum其中一個遊戲規則,
反映網友的參與程度
我覺得, 個分數對該網友自身意義不大
反而對其他網友作用更大

例如, 你想參加球局, or買一些二手物品
可能一個高分既搞手or賣家比你較大信心
所以分數可以是網友買二手物品或参加球局一個參考指標

至於網友自身而言
可能有一個高既分數, 或者一個特別title, eg. 版主
會提升網友對自己hkttf網民的身份認同
加強他們對hkttf的歸屬感
在參加hkttf活動時, 可能會有更大樂趣
作者: 黑暗武士    時間: 2012-7-12 09:16

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-7-12 02:12 發表
都重要架,貓仔都好緊張啲分,就好似緊張場波贏定輸一樣
所以佢早排咪成日同呀邊個邊個係咁灌水law?

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com./) Powered by Discuz! 6.0.0