標題: 小心比人偷鞋 [打印本頁]

作者: yukchan    時間: 2014-3-5 01:28     標題: 小心比人偷鞋

今晚系荔枝角打完波沖涼,反出黎就冇左,希望各位小心,我冇唔開心仲可以買新👟。我只系對鞋冇放入櫃。
作者: jcclee    時間: 2014-3-5 01:56

打波時要好好保護自己既財物, 免受損失 !
作者: atcf    時間: 2014-3-5 09:10

物品應該跟身,因為人多出人,未免給贆賊人有機會
作者: 乒乓在線    時間: 2014-3-5 09:23

康文場始終有人入去不是打球的
作者: 直直地    時間: 2014-3-5 11:26

果日去土瓜灣打波,早到左,
就坐左係觀眾席度睇短裙美女們打羽毛球。。。

旁邊有一班 7,8個   “年輕才俊”  挫近Dee。。。
上面有7,8個 南亞裔  “無間道阿仁”  不停講電話 兼 行黎行去。。。
門口有班 “學界翹楚” 着住校服 探討 尼古丁對身體既影響。。。

唉。。。總之大家要小心為上。
作者: kei    時間: 2014-3-5 11:55

我們搞球局, 都有5-6年,
波友是絕大多數可信, 可靠,
但有時好難保證一些路人甲乙丙是否心存貪念
好似有一次, 我們在保安道大房打波, 我們是BOOK晒三張枱,
但有兩個路人甲乙入來, 話想睇下,
我們都善意地請她們離場

仲有, 我認為球友可善用論壇, 提醒球友小心財物
尤其是一些失竊黑點,
以及可疑人物,
如果有些球友不知自愛,
唔熟唔食, 專打自己球友財物主意
更不應心軟,
即是他JOIN AGAIN
也要KICK HIM OUT AGAIN!

作者: atcf    時間: 2014-3-5 13:20

講開又講下球局 見過球友放啲袋在外面,人就人面打球,朋友或球友就低頭玩機,給人攞野就無謂啦,只是個人睇法,唔知大家又認同嗎?
作者: kei    時間: 2014-3-5 15:30

引用:
原帖由 atcf 於 2014-3-5 13:20 發表
講開又講下球局 見過球友放啲袋在外面,人就人面打球,朋友或球友就低頭玩機,給人攞野就無謂啦,只是個人睇法,唔知大家又認同嗎?
同意, 始終要看管好自己財物
作者: jcclee    時間: 2014-3-5 17:15

聽到被人偷銀包就常見, 但連波鞋都偷就少有....

在外國發生的換鞋事件 :

我識個朋友是開鞋店的,
有日發現放在架上的一對新鞋被人偷了,
換上一對破舊的波鞋, 放回在架上 !

作者: Baukaw    時間: 2014-3-8 22:40

gym.也經常有人偷鞋。唉!
祇好自己小心D啦!
作者: easyinfo    時間: 2014-3-8 23:44

鞋都偷 ,香港經濟真係差了

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com./) Powered by Discuz! 6.0.0