標題: 國慶盃 - 賽后吐真言之貓書 [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 00:49     標題: 國慶盃 - 賽后吐真言之貓書

首先多謝各位再一次參考我們比賽的朋友,
3 s4 k) e3 H) n( U$ d2 _% j亦多謝一些首次參與我們比賽的朋友
2 U. [8 M. G, x+ Q1 F0 V6 z9 @5 ^今天真的好熱鬧, 我想可能有 120-150人. 平均每組6人, 有 20組, 加上一些觀眾. e: q- }  ?. ]) v
而我們包場十張枱由1:00pm 至 7:00pm, 及后雖然未能包場, 但我們還有足夠的空
+ q, z0 c! Y7 G$ w. o9 H; k* E枱完成餘下比賽.
3 S( A9 R( C. }$ u1 }% d/ `( _$ l
今次是我們首次舉辦團體賽, 而團體賽的難度在於時間控制, 我曾經在最近香港杯6 O: i, ?, M3 e# l- h
一場比賽打足三小時. 所以今天實在好趕. 以俊一A為例,
8 a5 w5 e$ p* \: _他們要打三塲小組賽, 再加四塲複賽才能把奬杯拿走, 一點也不容易.  ( e  J8 v* ]4 ^, P& w# s3 \
所以今天沒有給你們足夠的時間熱身, / I5 D( J( C) a8 |& d- W- H
又經常同時開兩塲給三張枱一同作賽. 0 P% H( D! P; F3 Z; v
很多波友也沒有時間吃飯, 抱歉. 不過我也只吃了半件三文治# I, y: }3 V2 ?

/ ?8 x' S- ]6 q2 W1 ~今次要多 謝的人太多, 為以免遺漏, 算我不一一在此致謝.  ; w1 A: O2 O% d- L/ e1 }
今次有很多不完善的地方, 我們日后會努力改善, 務求做到更好.  
+ A( c! L' f1 @0 v5 j) B' m! x0 a7 d+ q1 m- D
Thank you
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 00:53

辛苦你啦, 貓兄
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 00:55

辛苦晒呢.......
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 00:56

多謝你們支持...今日有人同我講 青屯 (是青屯, 不是屯青) 個個都咁 Nice....
: X+ W# P0 j6 W! j我補左一 句, 仲個個都咁好波.
作者: 廠長    時間: 2008-10-2 00:56

衰貓!! 仲有好多地方我地要好好改進一下,但今日的確係一個好寶貴的經驗,希望往後我地搞到一d能更盡善盡美的比賽啦
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 00:58

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 00:56 發表 ( d7 L. G$ t5 ?3 ~9 I$ X
多謝你們支持...今日有人同我講 青屯 (是青屯, 不是屯青) 個個都咁 Nice....
' @- X' o8 y9 ]+ i/ v% ?我補左一 句, 仲個個都咁好波.
9 k3 T& d) v0 e5 D4 `
& r/ ]; s/ }9 X  N- j3 f6 k有D噤既樹
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 00:58

今日好彩有新舊論壇之草幫手...無草點成事
作者: 廠長    時間: 2008-10-2 01:01

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 00:58 發表
: g' I( g3 @: z) z7 c今日好彩有新舊論壇之草幫手...無草點成事
, U' V8 Z/ R5 \
- H7 y# |: p, e3 K  N! u/ E

! _! w1 _$ M  U  [% R( N無你就成唔到事!!
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:01

草哥....
作者: 廠長    時間: 2008-10-2 01:02

引用:
原帖由 太陽之子 於 2008-10-2 01:01 發表 7 c5 T4 w' u# U3 {2 O
草哥....
: ~7 p& A1 D( ?8 N1 ~- e( e+ p  a
9 [/ s5 P9 h3 d8 @# _8 b; E. D. E: m% ?0 F- D
你叫44 66??
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:03

引用:
原帖由 廠長 於 2008-10-2 01:02 發表
: Y. H' Q9 E! j1 O0 _5 k( ]6 s: r/ H; g. m! C

% X6 e0 ?1 a4 ]; H$ k$ u& v% {0 `) x
6 `1 S$ {. D- P8 ~9 t你叫44 66??
haa...係呀
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 01:04

作者: 廠長    時間: 2008-10-2 01:04

引用:
原帖由 太陽之子 於 2008-10-2 01:03 發表
0 f- t0 ]) @* J3 B3 ~haa...係呀
8 u1 z$ e# W" }( z( [$ R7 R; [5 E1 m+ i* W% Z3 V- Q/ X# a# ]( O) M
呀大聲d啦
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:04

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:04 發表
4 a. M4 A, v6 i- R2 K/ A! |& m我已經 盡量吾應呢個post 喇
haha
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 01:05

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:06

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:05 發表 ( ?! o+ R  W: x  J
% F! x. e! v; W0 P
0 o/ A0 j  s4 P4 a8 s
陽陽真人好靚仔
壇草靚d先真
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 01:06

hahahahhahahahhah  草
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 01:08

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:10

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:08 發表 0 G8 [( y; y" V$ R0 [
* Y; @& m# C% ^' _/ k# E( v. q

( l, M) J* e# {; `陽陽都係草黎架
ha....太陽草??
作者: 新手上路    時間: 2008-10-2 07:01

舉辦多些這類活動比賽, 就會工多藝熟
作者: Timshek    時間: 2008-10-2 09:32

個比賽搞得好好....鼓勵搞多d同類比賽.3 s" H7 w' |' K
我地青屯乒室d隊員作日玩得好開心.% `% P+ k3 f- V0 t" ?; x3 O! t& P
下次你地再搞....我地青屯一定支持
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 09:49

今次真是有很多不足之處. 多謝石 sir 比面出席. 下 次我一定準備多d 牛奶煻及態仔餅給你們.
3 r7 b% M, E9 }! ~其實以你們食力, 絕對有資格入四強. 不過今次的隊伍也真太強. 很多隊都有最少兩個甲組人,
! Z5 O# V. U: I真是不容易打. 再次多謝乒粒仔. 你們交出場紙是最有效率的.  tks
作者: eric985281    時間: 2008-10-2 09:52

謝謝貓兄,今次玩得好開心啊^^
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 09:55

Eric 哥哥...不好意思, 昨天也催你們開波...不過不止你一個, 我個個都催....haha ...& ~( \# k1 T7 P9 X* W

) S$ |* P5 b$ `; U. m4 G你與小王子昨天果場好精彩.....
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:04

hkttf 比賽越黎越勁!!! 辛苦晒所有為比賽出過力既波友仔, 呀貓唔在講, 其他幫手都真係做得好好. 最難得係, 好多人都估唔到今次會有咁既氣氛同埋凝聚力......
8 f' ^  E/ _$ _
8 u; M( Q, H5 x8 r5 Z5 ~, d" o' ]小心冰種妒忌.......
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:06

防守王我對你唔住......幫你抽到條上上簽....否則四強之位應該你們一定有份.....我會好好檢討........我有負於你...............
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:07

我都覺得今次氣氛也可以
作者: Timshek    時間: 2008-10-2 10:18

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 09:49 發表
$ W- S% t: n" ^: F( U今次真是有很多不足之處. 多謝石 sir 比面出席. 下 次我一定準備多d 牛奶煻及態仔餅給你們.
& X& S2 q: o3 d; l8 d3 ]其實以你們食力, 絕對有資格入四強. 不過今次的隊伍也真太強. 很多隊都有最少兩個甲組人,' u$ Z* T- ?/ y* b
真是不容易打. 再次多謝乒粒仔 ...
9 U% i9 w  r) B. a& Y4 j. X3 P
阿貓真係好人......昨天請我食態仔餅 !!!
" S# d" E3 f+ D3 j0 [6 q1 c. |早知我買定d"醫你"牛奶請你地班搞手飲啦....你今日飲奶未?
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 10:22

作者: 瑤瑤    時間: 2008-10-2 10:22

引用:
原帖由 timshek 於 2008-10-2 10:18 發表 3 P* O/ R$ F% G  x
2 m: U: Z! |% p/ a8 l* H" [
阿貓真係好人......昨天請我食態仔餅 !!!$ g, x! \6 V& V$ d! Z1 b
早知我買定d"醫你"牛奶請你地班搞手飲啦....你今日飲奶未?
  }: {2 _" n4 n3 y2 {& c, R

& G  K5 g% [( R, c$ b唔係 Orero 咩.....
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:23

昨天其實我已比晒熊仔餅陽光...如果我比埋蒙牛他們飲...你們應該會 win 3:0 是我做得不好..抱歉
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:24

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 10:06 發表
" e% P' ~/ p% ?" W4 b- C0 I防守王我對你唔住......幫你抽到條上上簽....否則四強之位應該你們一定有份.....我會好好檢討........我有負於你...............
. x; U0 E& S. W2 @3 s: n
( b  w$ g$ G( N7 c抽簽的事, 相信是公平, 公正, 及公開的. 己方一隊發揮不夠別好, 輸掉比賽也無話可說了.
3 A% @+ ?# I2 W+ A3 S1 k; t& N
0 R: i0 F/ O8 B% U6 M6 Q回看昨日比賽隊伍, 所有都是由有質素的球手組成. 所以各組可以出線的, 必定是很強吧.2 d4 U; a* w2 n/ K
7 E% V3 E5 R; c& V" n' W4 v. A
而且亦看到各組實力都很平均. 只要稍為表演失準, 就會輸掉. 這個就是比賽吧!!; g% w. t/ q4 H. j
9 C, L9 ?1 a# w- d, [; _
若貓兄有需要檢討, 那就是, 大會下次可安排小食, 飲品, 最好有啤酒......
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:28

Sorry 昨天我們買了很多小食....有 $ }4 Z9 y' D  {! G  V: j

8 S' O' P- |# g1 V/ e, w蛋糕8 B3 Q0 N( Y3 n9 G, D" v
; E& ?$ c4 R* U
nuts1 Y# B  T: n9 y; r6 x
仲有樂天熊仔餅.
& `2 t  l8 ^8 J  v, ~  J8 N9 D
0 a6 t* t4 D4 v8 V% q真的有小食, 又真的有樂天熊仔餅.  ha ha
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:29

抽簽真的是公開抽的, 亦公正.  
" H: c" n3 Y8 }- f  G而出線安排是昨天早上由其中一隊代表抽的. - k9 ]5 M. V* H* t. S" ]0 M$ L7 C

/ J- m; ?" |$ q: i' e! l1 k所以當進一問我. 點解 俊一A 會在四強對 俊一B. 我只可以說是上天安排.
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:34     標題: 回復 34# 的帖子

哈哈!! 若貓兄再說多幾次去Clarify, 那就真的令人誤會了. 哈哈.% k$ s, S& m8 f4 ~: a- E

4 W( e1 g! F  ?- J' e抽簽的事不用再說了. 大家都應該當這是遊戲. 0 H! S% R  K# x* Q4 U7 \) x( G

% x: G7 W2 G+ m+ K1 M* E是一場很精彩, 凝聚力很強的友賽. 大人小朋友都有得玩. 家長也支持.
) f2 S6 }) P# K; L5 H
( ~* m7 E6 u, d: A& }5 R我說小食的意思........雞翼, 燒賣, 腸仔..........哈哈.
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:36

如果有這些供應..我唸要每位收 $98 仲要茶介, 加一  ha ha ha
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:37

不過打香港杯賽際, 可以多 d 人一同玩...8 V. e1 c4 ^; |+ O7 q2 L
只是時間緊迫. 如果歌街比到全場我們便可以打得快 d
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 10:51

作者: eric985281    時間: 2008-10-2 10:53

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-2 10:34 發表
0 M) \8 ~: b5 X. _哈哈!! 若貓兄再說多幾次去Clarify, 那就真的令人誤會了. 哈哈.
, K2 C3 X; Q4 X9 K. b7 C' F( Y9 V
9 w7 A. g' a- G- H$ q; R抽簽的事不用再說了. 大家都應該當這是遊戲. 9 t! i7 f- q  e  F% \
9 p4 v: W$ v; F: P
是一場很精彩, 凝聚力很強的友賽. 大人小朋友都有得玩. 家長也支持.
8 K  Y1 Z. y. C( X+ M0 t% {
5 E4 N. G  J( {$ @. p我說小食的意思........雞 ...
, ?6 k! k2 x. j4 g
. Q2 x7 V, M  b/ A4 E" Y6 B7 H
好啊,我都想要小食(仲有排先lunch,而家已經好肚餓tim><")
5 Q8 B" H: P# K0 o. K( Y昨天真係又精彩又好玩啊~~~
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:57

你地當然好玩....冠 & 季都給你們包辨. 好彩你們出兩隊  _! l- f) o) J$ m9 Z
如果你們出三隊, 說不定 1. 2 3 名都是你們
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:57     標題: 回復 39# 的帖子

你咁快肚餓.......小心好似發仔咁, 越黎越肥.......
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:58     標題: 回復 40# 的帖子

近期 hkttf 既比賽都差不比佢地玩晒! 我開似懷疑佢地同貓兄係咪有乜野關係?
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 11:04

作者: eric985281    時間: 2008-10-2 11:08

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-2 10:57 發表
3 H' l9 W/ ~9 A! c你咁快肚餓.......小心好似發仔咁, 越黎越肥.......
; d6 n- h/ S) Z6 E4 L

. J# g3 \% p1 q我未食早餐啊.....
5 J/ h) z, P$ |8 `而家都已經越來越肥啦.....
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 11:14     標題: 回復 44# 的帖子

呢期球壇興起肥仔熱......我地呢d肥好吃香嫁!
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 11:18

作者: eric985281    時間: 2008-10-2 11:28

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-2 11:14 發表 3 n* K; _7 ~& I* o
$ }1 l* k6 y/ S6 ~  X0 \9 K

% p0 T2 r6 I/ b, Y4 X再係咁既話真係走唔郁啦
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 11:30

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 11:30

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 11:18 發表
" m0 j  m" t- I% u4 u5 }! j$ s% c* v
& ?+ I8 Z) I9 w9 U8 M7 _
吾要增肥喇 liness" />
吾都要....
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 11:37

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 09:49 發表 3 |9 t- f* c+ L- n- x
今次真是有很多不足之處. 多謝石 sir 比面出席. 下 次我一定準備多d 牛奶煻及態仔餅給你們.
. ^- I7 S5 Q8 e! d其實以你們食力, 絕對有資格入四強. 不過今次的隊伍也真太強. 很多隊都有最少兩個甲組人,& f. V9 ]: D: C6 j* e9 D
真是不容易打. 再次多謝乒粒仔 ...
% T) ~5 y! _" ?  I  d2 q3 L4 P
/ G& x* w7 d2 q# ?, D7 }
吾敢當
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 11:39

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 10:28 發表
4 y0 z/ n# r& L' r2 Y/ M7 X1 J/ [Sorry 昨天我們買了很多小食....有 " [; |, U0 v' B
7 m8 A* p  X; {- H3 Y# W
蛋糕9 z" R$ n; \0 p- E. ]0 c
8 W8 e8 W+ ^% m- B5 a2 ~& O
nuts9 R6 ^& x" Y; N- t& w0 m
仲有樂天熊仔餅.$ Y6 t; f4 \4 K
; ]  a2 U% H9 p+ s5 d; \
真的有小食, 又真的有樂天熊仔餅.  ha ha
+ k. v' G) D& A5 s  |7 E9 b: `
仲有蛋卷, 不過都俾個小朋友食曬LU
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 11:40

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-2 11:14 發表 1 ^. D3 L3 f5 P
% U! W# s" N" U  N$ r# ]0 N2 M6 ^
2 _6 F; E- t+ n' M; m
真.....係......
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 11:45

作者: 防守王    時間: 2008-10-2 11:51

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-10-2 11:40 發表
, a0 s( [( c5 y' I
7 b2 q  @) B3 h! q3 ~  v% T* b  ~% x; e2 R6 m
真.....係......
' c7 m8 v7 P) P: h
0 N5 x. K7 M9 g; C係嫁.....睇你就知啦. hahahahaa!!!!
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 12:30

作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 12:32

咁的相你都有....
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 12:32

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 12:33

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 12:30 發表 2 a9 x$ ]: A+ B4 R

5 ~  ?8 H3 G* `* H5 a# m! B
" R/ q& j; B* p2 bd 香蕉干 好好味 liness" /> * D+ ~& C4 x" o7 I& ^

( O! I7 l" v% L- _7 s# Y4 i, @
寫緊字個女仔係邊個黎架?
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 12:34

果個未我的好幫手...所以我送了一盒樂天熊仔餅 給他
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 12:35

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 12:34 發表
: o6 J- C5 n2 U+ |. y9 n8 n$ |( D果個未我的好幫手...所以我送了一盒樂天熊仔餅 給他
我記得佢好似長頭髮..有少少朦珠眼..
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 12:36

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 12:37

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 12:36 發表
; {" J: Y/ X( M! X7 Q" x' P* ?8 q

+ G- F% R/ d, }6 u/ w  a4 T靚女 一名 .... 乙組球員 , 衰貓的好拍拿 ..... 暫時仲係拍許未輸過 .... 好野黎架 liness" />
一睇就知好野
作者: 一燈大師    時間: 2008-10-2 13:05

我謹代表百靈鳥多謝貓兄的努力 , 把這次比賽搞得有聲有色 。9 t2 A8 o. M9 S4 W. }+ I
作為一個業餘搞手 , 辦好一塲過百人的比賽真是殊不簡單 。
. u% D% w# G$ }2 A; Z% @0 n% i* o" ]我相信在香港的乒乓綱壇界 , 暫時只有你能夠搞到這麼多和大的比賽。  請繼續努力 , 一定支持....
作者: phantasy    時間: 2008-10-2 13:44

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 10:23 發表
1 u/ G) h+ d+ ?$ b7 R+ w, u$ F昨天其實我已比晒熊仔餅陽光...如果我比埋蒙牛他們飲...你們應該會 win 3:0 是我做得不好..抱歉
4 _: B5 H' Y$ G
點解我冇熊仔餅食
作者: phantasy    時間: 2008-10-2 13:45

真係要多謝晒一班工作人員.昨天玩得好開心!!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 14:10

熊仔餅無晒...但仲有  m&m 朱古力奶
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 14:11

引用:
原帖由 一燈大師 於 2008-10-2 13:05 發表
4 M( P6 w7 k2 n5 h: y% r我謹代表百靈鳥多謝貓兄的努力 , 把這次比賽搞得有聲有色 。
! c  y6 \7 l8 T) n" o( F6 I8 E  b# y作為一個業餘搞手 , 辦好一塲過百人的比賽真是殊不簡單 。 2 i9 V- Q( F3 o: m5 O5 _
我相信在香港的乒乓綱壇界 , 暫時只有你能夠搞到這麼多和大的比賽。lin ...
  f6 e& I8 [* K  V) n9 N' R3 g9 R" w
其實要多謝大師. 無你比信心我...真是攪不成.
. C' A" m+ ?- N: [多謝你們昨天的忍耐, 因為昨天的時間真是好趕.....無時間比你們掃波.....
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 14:13

這個女仔不簡單...我的好 parnter 是她令我愛上傷打
, G0 S& J" c5 B她在最近香港杯連 win 三場女子單打....之前她是丙..我估她最少加 150分........
作者: 乒乓達人    時間: 2008-10-2 16:37

辛苦晒呢.......
作者: 乒之仁    時間: 2008-10-2 17:42

唔該晒各位工作人員
作者: Ricky~Moon    時間: 2008-10-3 00:19

由元旦盃~回歸盃~到今次國慶盃, 比賽球員越來越強, hkttf 越攪越勁.
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-3 16:40

保守估計...那天最少有 一打 甲組球員.+ Y/ r) E6 I/ g' N
而且晚上排名 no.9 的 李觀禮 都來看我們比賽. 5 H8 ]2 G) q+ {3 w

; s; r2 Q/ r3 y+ k' t" K4 p6 O其中一隊的主力球員之一還是排名前 40 的球員之一
) v! B+ N* G1 N9 Y* G很多TEAM 球員的分數總和都超過 1000分.
作者: nicholas    時間: 2008-10-7 23:36

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:05 發表
; \, ]2 @8 D# Y$ A" d0 |
' C9 S6 m6 I' P0 F/ P% Y6 s5 C! x3 D5 z$ J/ f
陽陽真人好靚仔
1 K$ \) {, X& i' v
# |: N! V+ h5 F; `* I" y4 ^+ R& F4 f" B' ?) P% [( X% `- Q( I+ _5 O
果然很年青哩!就像都只有18歲。
作者: 44_66    時間: 2008-10-8 00:18

作者: 44_66    時間: 2011-5-30 12:01

作者: 太陽之子    時間: 2011-5-31 00:51

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:05 發表 7 X, a3 s2 |7 D( ^
  t3 x3 C9 ]  F5 R& i

2 |; t( G& {* F- h0 \陽陽真人好靚仔 ( K6 C3 d' o  B6 B2 Y
. G4 Q% D: N) {& P  Y# D' f3 L- W
睇番呢張相,覺得自己依家殘左好多

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com./) Powered by Discuz! 6.0.0