發新話題

因驗板已被乒總除消資格的球員報到處

乒總應發公告作清晰指引....在剛實行期問應酌情處理事故....如給球手多次機會等...

畢竟是本地賽...不是國際賽....酌情處理事故是很正常....

已是4強...如4個都驗出有事, 唔通冇人打冇冠亞季?

講真...衹要乒總作出清晰指引, 有指定膠水, 黏板站/店...咁未又有商機囉...........

乒總...今次理事得好差, 應酌情加分給馮嘉穎作補償..............

引用:
原帖由 bongdotcom 於 2011-2-21 01:04 發表

你以全勝姿態打入4強及完成丁組,都可算係丁組黑暗冠軍嘅~~~~
Thank you your support !!!!!

可否具體啲講吓裁判驗板的依據?
例如驗出VOC濃度3ppm以下為及格,那被DQ的球拍是稍微超標、還是倍數地超標?
若驗出是後者,被懷疑用「有機膠水」的理據很明顯啊!
請問有無當日在場人士可以解答小弟?

引用:
原帖由 嘉靜 於 2011-2-21 19:05 發表
咁下次比賽咪要買新板&新膠?
打區制,乒超,HKTTF嘅賽事,甚至福建杯咪唔洗換囉~~~

參加本會賽事性別、年齡、國籍、打法、球板、膠皮等等 乜Q都不限!歡迎廣大球友踴躍報名。

引用:
原帖由 嘉靜 於 2011-2-21 19:05 發表
咁下次比賽咪要買新板&新膠?
我之前都同妳提過啦
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 歐少 於 2011-2-22 11:04 發表
參加本會賽事性別、年齡、國籍、打法、球板、膠皮等等 乜Q都不限!歡迎廣大球友踴躍報名。
賣廣告?
最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

引用:
原帖由 Youtube 於 2011-2-21 01:21 發表

唔知乒總有無專用球板給運動員使用

我鄧我老友好唔抵呀! 乒總應該將果位圍規者當日賽事全部取消資格!

引用:
原帖由 小閒 於 2011-2-22 11:33 發表
我鄧我老友好唔抵呀! 乒總應該將果位圍規者當日賽事全部取消資格!
YES, 一係個個球員第一場就開始驗拍,咁對其他人球員都公平D~~~

乒總選擇性執法...........驗拍国際例...球証及其球具則求求其.......

业餘賽啫..........球証, 球員都係业餘...

我上次打丁組.....十點開波...因驗拍+一點半才開始打...........

我塊拍黏左兩年....萬達普通膠水黏............部驗拍機是廢的..............

引用:
原帖由 bongdotcom 於 2011-2-22 12:05 發表

YES, 一係個個球員第一場就開始驗拍,咁對其他人球員都公平D~~~
同意呀!話晒乒總收左我們甘多註冊費...乒總應該要做多D野出來!

乒總静係識得收錢,難為我們球員,我地打波只係為左玩,有唔係打世界賽!其實VOC對健康呢個問題,只係一個賺錢的借口!有機有毒,油漆更毒,全世界禁用油漆!笨!歌街又焗又濕,呢個先系對健康最大問題

引用:
原帖由 小閒 於 2011-2-22 11:33 發表
Yes ar, Call all the player to competition again !!!!!!
I totally agree !!!!!!

醫生的說話很有見地!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 省港騎乒 於 2011-2-22 12:50 發表
乒總静係識得收錢,難為我們球員,我地打波只係為左玩,有唔係打世界賽!其實VOC對健康呢個問題,只係一個賺錢的借口!有機有毒,油漆更毒,全世界禁用油漆!笨!歌街又焗又濕,呢個先系對健康最大問題
醫生的說話很有見地!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 省港騎乒 於 2011-2-22 12:50 發表

華哥打全省比賽都無乒總甘嚴!乒總扮都好正規賴専業甘,但是垃圾水平,在國際跟本沒什么地位!

引用:
原帖由 cc 於 2011-2-22 13:02 發表

那天乒總在四強驗 "馮嘉穎" 的球板, 結果超標不合規格
反后 馮嘉穎 再給乒總驗另一塊板, 同樣不合規格
結果四強賽事取消資格

及後乒總建議 馮嘉穎 再打季軍戰
馮嘉穎 堅持不打, 以示 ...
I dont play the match not because I am not comfort with HKTTA's arrangment,
it is because my racket is not qualify, so I dont play the match!
I like to play the match fairly !!!

究竟天, 有幾高 ? 我想飛, 飛進星河路 !

發新話題