發新話題

大家知唔知哥街琴日死左人...?

我都係差唔多年紀,打乒乓球的運動量較少,志在健下身,估唔到打波都會出事,真係有的驚......,請安息吧!

引用:
原帖由 cityboy 於 2010-5-20 21:52 發表
以後盡量唔去果度打
有關係嗎

可能他有隱性心臟病, 在任何情況下都存在爆發出來的, 平常注意自己身體狀況

好驚,我年紀大過佢,但又貪玩,一打就二,三個鐘,以後要小心D啦,無法la,年紀大,D機器係易壞D架
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

[轉貼]

【本報訊】「波友」打乒乓球時猝死。現場為九龍塘歌和老街公園的乒乓球中心,昨晚八時許,一名四十九歲姓任男子,與友人在上址切磋球技時,突然昏迷倒地,友人大驚報警。救護員接報趕至現場,發現事主已無呼吸,脈搏微弱,立刻將他送院搶救,惟告不治,親友聞訊趕往醫院了解。據悉,事主生前無患病,親友聞噩耗傷心不已,警方正調查其猝死原因。

安息~

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20100520/00176_053.html

~超級榮譽~

咁大獲 岩岩先係果度打完波!!
板:黑水晶
展藝卓球

昨晚又大風大雨,天氣又濕又熱,有可能同上球場條斜路有關,上到去都冇左半條命,真係希望有d交通工具直到就好喇!
祝他安息吧!

係唔係一樓嚟ga?
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

係一樓嚟ga

引用:
原帖由 old-cake 於 2010-5-20 23:06 發表
好驚,我年紀大過佢,但又貪玩,一打就二,三個鐘,以後要小心D啦,無法la,年紀大,D機器係易壞D架
你都唔多駛走既, 係你對手走死之嘛
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

安息 「波友」 !!!

引用:
原帖由 cityboy 於 2010-5-20 21:52 發表
以後盡量唔去果度打
冇得避ga喎
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

超驚喎真係- -
重要果陣我係4樓上緊教練班- -

我尋日係現場呢..果個人我未見過~
打打下波無啦啦訓左係到-.-

r.i.p.

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-5-21 00:54 發表

汝忍得乎! 印像中汝連續打兩粒鐘, 粒粒醉
打幾多個鐘唔係問題..問題係突然間死左都唔知咩事先驚
果個人冇病冇痛,無啦啦咁就升左天~

引用:
原帖由 jack 於 2010-5-20 23:44 發表

你都唔多駛走既, 係你對手走死之嘛
同老餅打真係好過去跑步

請安息...
究竟天, 有幾高 ? 我想飛, 飛進星河路 !

Well all the way!   "  REST IN PEACE "

He had warm-up or played for hours ?

發新話題