35 12
發新話題

網名的由來 ?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

網名的由來 ?

這個話提兩年前說過了, 但兩年內有很多新會員.
又問一問你的網名是怎樣來的呢 ?
本帖最近評分記錄
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

My chinese name is Bong, and my english name is James...James Bong becomes James007 lor

vr 係因為...
17 係因為....

"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

英文名=brian,生日=1115
+埋=brian1115
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

唔使講,一睇就知呀!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

引用:
原帖由 brian1115 於 2010-5-3 08:10 PM 發表
英文名=brian,生日=1115
+埋=brian1115
同我一樣..英文名加生日同出生

F1 Hunter...
有打開F1ge.... 同埋好likeF1... 所以

Recommend F1 HS......
天下武功, 無堅不破, 唯快不破

我個名既其中兩個字:
羽=李哲羽
夜=金月夜
係泥自一本書"天使街23號"既男主角名
而"魂"係因為我鍾意一套漫畫"銀魂"
至於"星"就係自己諗既
好似好男性化
耶 和 華 是 我 的 牧 者 . 我 必 不 至 缺 乏 。他 使 我 躺 臥 在 青 草 地 上 、 領 我 在 可 安 歇 的 水 邊 。 他 使 我 的 靈 魂 甦 醒 、 為 自 己 的 名 引 導 我 走 義 路 。 我 雖 然 行 過 死 蔭 的 幽 谷 、 也 不 怕 遭 害 . 因 為 你 與 我 同 在 . 你 的 杖 、 你 的 竿 、 都 安 慰 我 。  在 我 敵 人 面 前 、 你 為 我 擺 設 筵 席 . 你 用 油 膏 了 我 的 頭 、 使 我 的 福 杯 滿 溢 。  我 一 生 一 世 必 有 恩 惠 慈 愛 隨 著 我 . 我 且 要 住 在 耶 和 華 的 殿 中 、 直 到 永 遠 。 詩篇23篇

你個名好型....
香港乒乓網

我前身網名叫 Back Hand Mao, 因為鍾意打 Back Hand, 不過而家好耐無打了....轉了做邪貓
香港乒乓網

我個名有個"暉"字

同"龜"同音

咪叫龜

因為佢有牙
香港乒乓網

飛碟, 驚

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-5-3 18:01 發表
驚咩
驚JANET BIN香咗

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-5-3 18:08 發表

舉矛樹
佢可能就出現

大家的網名都系自己起GE,我就冇甘好彩啦.我個網名系人地改GA,唔系我自己改GE.

我個名係因為我個時好鍾意睇"交響情人夢",
又覺得自己好似"野田妹",
就係咁樣嚟架啦!
o( ^ (00) ^ )o

引用:
原帖由 野田妹 於 2010-5-3 23:32 發表
我個名係因為我個時好鍾意睇"交響情人夢",
又覺得自己好似"野田妹",
就係咁樣嚟架啦!
我都鍾意睇"交響情人夢"架,D交響樂好正吖
我又真糸覺得野田妹妹好似個女主角野田妹
無論姓格同樣貌都似